Beautiful is You

Wednesday, January 18, 2017

Produk Berkesan membantu menghilangkan masalah jerawat / jeragat / parut

Haii!!


Fuhh...lama betol yun x online. Ok x boleh nak online blig lama-lama. Anak merengek2 nk bermanja dengan mama diorang.

Ok, di sini yun nak share satu produk yang berkesan membantu masalah jerawat dan jeragat. Inshallah kalau ikut cara guna yg betul produk ni boleh bantu selesaikan masalah jerawat.

Yun ni kalau siapa kenal yun dari zaman sekolah tau la macam mana keadaan kulit yun yg mana jerawat penuh muka tahap no parking punya. So, boleh kata tak ada produk yg yun x pernah cuba. Nasihat yun, elakkan guna make up buat sementara waktu, ni penting sekali. Then, yg kedua elakkan menggunakan produk jenis kosmetik yg ada merkuri dan repackaging, sabun2 pelik2 tu, n kosmetik yg melambak kat kedai jamu yg rata2 dr kilang yg sama tp di bungkus semula ikut jenama masing2. Bukan nk kondem, tp yun sendiri pernah cuba, merah menyala meradang muka bila cuci, bila kena air meraung arr dlm hati.
Jadi pilihlah produk yg menggunakan bahan yg doktor2 kulit gunakan untyk merawat pesakit. Kalau setakat kandungan produk ekstrak buah itu ini x payahla... Dah nama pun ekstrak. Tapi tu la..kesian tengok orang beli juga walaupun ratusan ringgit.
Yun juga pernah pergi mendapatkan rawatan doktor, tell u what..sekali pergi tolong standby paling sikit RM2000 dalam wallet. So, larat ke yun nk pergi tiap2 bulan? ? Of course la tak! Yun ni bukan orang 'have-have'. So yun pergi 3x  shj..jerawat makin kurang dan parut boleh kata kulit 30% sembuh. Then yun continue produk doctor. Mmg mahal gilerrr la kan..satu item pun RM300-400.



Ok, berbalik pada produk Clariogen ni, Clariogen dihasil oleh para chemist, tiada bahan berbahaya. Nak hasilkan Clariogen ni para chemist termasuk doktor dermatologi bertungkus lumus tau untuk dapatkan kesan penggunaan terbaik. Bukan produk tepi jalan la senang cerita. Produk ni dah terbukti berkesan bantu rawat masalah jerawat dan jeragat.

Clariogen boleh jugak membantu mengurangkan kesan parut/kedut halus. Satu set produk tu kalau guna dengan cara yang betul boleh tahan selama hampir 3 bulan.

Produk ni gunakan Glycolic Acid untuk bantu merawat masalah kulit muka, seperti jerawat, jeragat, kedut dan parut. Boleh kata 4 IN 1 la kut. πŸ˜‚πŸ˜‚ Glycolic acid ni doktor aesthetic selalu gunakan utk rawat muka pesakit contohnya dlm proses peeling. Singkirkan sel kulit mati yg da rosak n hasilnya kulit baru yg lebih sihat. Tapi dalam proses peeling quantity atau peratusan yg digunakan berbeza la. Peeling kena dilakukan oleh doktor bertauliah ya. Kalau nak bagi korang buat sendiri peeling x pasal2 jd final destination muka korang nanti.






Testimoni di bawah original dari pengguna Clariogen sendiri. Banyak lagi gambar before and after guna produk ni, tapi yun kongsi kemudian la ya.

Untuk details Clariogen, yun dah share kat bawah nu. Rajin2 kan diri membaca ya..πŸ˜‚ Kalau rasa nak cuba pakai korang contact yun atau nombor yang yun share kat bawah ni. Diorang ni exclusive seller. Oh ya, produk ni tak ada jual di kedai tauu...semua dijual secara online melalui Exclusive Seller Clariogen. Ok, semoga berjaya merawat dan mencantikkan anugerah yg Allah beri pada setiap kita.

Yun - 01118690790
Adham - 0105060788











πŸ†‘CLARIOGENπŸ†‘

Produk skin care 3 dalam 1 yang mengandungi
 ❤ foam cleanser 
❤moisterizer 
❤sunblock foundation (SPF50++)

Harga RM170/set

(Tahan hampir 3 bln)


Produk skincare yang dicipta khas untuk membantu merawat kulit wajah bermasalah seperti jerawat, menghilangkan garis halus, membuang sel kulit mati, dan membantu mencerahkan kulit wajah.

Dengan mengandungi bahan aktif utama iaitu GLYCOLIC ACID 8.5%. Clariogen mampu menjadikan wajah anda berseri kembali ❤

πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ»πŸ‘‡πŸ» 
==========
 CLARIOGEN
 ==========

===============
#FOAM CLEANSER 
===============
(1% glycolic acid)
Mint Oil Dapat membuatkan kulit anda tampak lebih cerah,segar dan kulit bebas kemerahan. Ia juga dapat mengurangkan kedut2 halus diwajah dan peremajaan semula kulit wajah.

============
#MOISTURISER 
============
(hyaluronic acid & 5% glycolic acid) 
Digunakan pada waktu malam dan dapat membantu membaiki kerosakan kulit pada waktu malam. Mengawal sebum dan lebihan minyak diwajah. Beeswax pula mengekalkan kelembapan kulit secara semula jadi

====================
#SUNBLOCK FOUNDATION 
====================
(High coverage foundation with 2.5% Glycolic Acid & SPF 50++)
Melindungi kulit dari sinaran UVA & UVB dan high coverage bermaksud menutup segala parut,cela dan warna kulit tidak sekata.Struktur foundation yang cair senang digunakan.


No comments: